10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ SEO

simple seo guide

Πάνω από το 90% των χρηστών internet κάνει κλικ στα αποτελέσματα που βρέθηκαν στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης είτε είναι οργανικά είτε είναι διαφημίσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε με το SEO για την ιστοσελίδα σας.

 

1. Δημιουργήστε μια λίστα με λέξεις κλειδιά

Καταγράψτε τις λέξεις-κλειδιά και φράσεις-κλειδιά που περιγράφουν καλύτερα τους τύπους των αναζητήσεων που οι πελάτες σας αναζητούν στο Google ή σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε το Google’s free keyword research tool για να βοηθήσει την εξεύρεση κατάλληλων λέξεων-κλειδιών για την επιχείρησή σας. Δείτε τα  αποτελέσματα αναζήτησης για τις λέξεις ή φράσεις κλειδιά που χρησιμοποιήσατε.

2. Η ιστοσελίδα μου βρίσκεται ήδη στην πρώτη σελίδα στον Browser μου:

Αρκετές φορές αυτό δεν ισχύει όταν οι ίδιες αναζητήσεις γίνονται από τους πελάτες σας. Η Google και οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης λειτουργούν με την τοπική cache του browser σας και να κάνουν χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και αποτελεσμάτων από προηγούμενες αναζητήσεις σας. Επίσης ρυθμίσεις εντοπισμού σας και δραστηριότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παράγοντες που ελέγχονται στις αναζητήσεις. Υπάρχουν πολλά εργαλεία καθώς και ρυθμίσεις των browsers  για να βοηθήσουν, αλλά δεν μπορείτε να αποφύγετε την εξατομίκευση 100% στις αναζητήσεις από το περιβάλλον σας. Μια απλή μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία περιήγησης Incognito του Google Chrome, ένας άλλος ασφαλής τρόπος είναι να περιηγηθείτε από διαφορετικά περιβάλλοντα, εγώ χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον το Google Preview and Diagnosis tools για την προβολή οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης καθώς και διαφημίσεων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε το URL της ιστοσελίδα σας και μερικές λέξεις-κλειδιά και να ελέγξουμε το SEO για την ιστοσελίδα σας δωρεάν, ένας συνεργάτης του OD θα ανταποκριθεί άμεσα.

3. Σύνδεση του Site με Social Media:

Το SEO έχει ενσωματωθεί στις δραστηριότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις περισσότερες μηχανές αναζήτησης. Είναι πιο δύσκολη η ενσωμάτωση των social media για τα html websites, αλλά αρκετά εύκολο για τις περισσότερες πλατφόρμες CMS. Δημιουργήστε μια στρατηγική για τη σύνδεση της ιστοσελίδα σας, του περιεχομένου, του blog σας, τις φωτογραφίες σας και τα βίντεο με κοινωνικές δραστηριότητες, οι μηχανές αναζήτησης θα το αξιολογήσουν ως ένα πολύ σημαντικό παράγοντα κατάταξης. Πολλές εξωτερικές συνδέσεις προς το site σας είναι επίσης πολύ σημαντικό για την επίτευξη υψηλού ranking.

 

4. Λήψη εξωτερικών συνδέσμων προς στην ιστοσελίδα σας:

Γράψτε ποιοτικό περιεχόμενο στο δικτυακό σας τόπο, ζητήστε από τους επισκέπτες να προωθήσουν τη δουλειά σας και να ζητήσετε από bloggers να κάνουν το ίδιο. Προωθήστε την ιστοσελίδα σας σε διαδικτυακούς καταλόγους π.χ. χρυσό οδηγό και yahoo. Πληρώστε για διαφήμιση.

 

5. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στο domain name:

Εάν η λέξη-κλειδί ταιριάζει ακριβώς με το domain name της ιστοσελίδας σας, τότε έχετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για SEO. Αν σκέφτεστε να καταχωρήσετε μια νέα λέξη-κλειδί για το domain name της ιστοσελίδας σας αποφύγετε παύλες αν είναι δυνατόν. Αν προτιμάτε να καταχωρήσετε ένα πιο εμπορικό όνομα εμπορικό όνομα αντί για keyword τότε προσθέστε μερικές λέξεις-κλειδιά στο όνομα των επιμέρους σελίδων

 

6. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά στις σελίδες σας:

Βάλτε το keyword πρώτα στον τίτλο της σελίδας http://www.yourdomain.com/keyword . Προσθέστε λέξεις-κλειδιά μέσα στο περιεχόμενο του κειμένου σας και χρησιμοποιήστε τα ως τίτλους εικόνας σε εικόνες σας. Αποφύγετε πάρα πολλές επαναλήψεις όμως.

 

7. Χρησιμοποιήστε Meta tags:

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες του δικτυακού σας τόπου έχουν μοναδικούς τίτλους και περιγραφές meta. Τοποθετήστε σημαντικές λέξεις-κλειδιά Κοντά στην αρχή του τίτλου. Χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά στους τίτλους σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης θα αναδείξουν τους όρους αυτούς στα αποτελέσματα αναζήτησης

 

8. Ταχύτητα Ιστοσελίδας:

Η ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης. Η ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων είναι σημαντική σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου. Αναλύστε την ταχύτητα ιστοσελίδα σας εδώ https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights και έχετε υπ όψιν ότι όσο μικρότερος είναι ο χρόνος φόρτωσης τοσο μικρότερο το bounce rate.

 

9. Αναδείξτε τα κείμενά σας:

Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω tags για να βοηθήσετε τόσο τους αναγνώστες σας όσο και τις μηχανές αναζήτησης

Tag Heading - <h1> ωs <h6>

<b> bold tag </ b>

italics <i> tag </ i>

emphasise <em> </ em>

blockquote! <blockquote> blockquote </ blockquote>

 

10. Φτιάξτε φιλικά προς τον χρήστη URLs

Οι μηχανές αναζήτησης αλλά και οι επισκέπτες σας θέλουν να βλέπουν διευθύνσεις URL που δεν περιέχουν μεγάλες και δυσνόητες διευθύνσεις . Πολλοί προγραμματιστές, σχεδιαστές ιστοσελίδων και συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου δεν κάνουν χρήση SEO friendly URLs οπότε φροντίστε να τις ξαναγράψετε για να μοιάζουν πχ με αυτό http://www.lowandflow.gr/morewood-bikes/ και όχι σαν αυτό http://sportstrader.gr/index.php?option=com_content&;;view=article&id=1&Itemid=3

 

 


 

Free Website SEO Analysis 

 

Start using the SEO Reports inside google analytics to Measure your SEO Success. Link there your adwords campaign to have one unique tool to monitor all your visitors traffic paid and organic. 


Start now with a new Free Google account and get 50€ Free adwords Google advertising Coupon. Complete the Form below and let us help to start your first SEO steps.


Use the form bellow to send us your website url and few keywords to check SEO for your website for free, usually an OD associate will respond immediately.

enter your email * 
enter your website URL * 
enter your keywords * 
enter your comments 
Please enter the following djqmno Help us prevent SPAM!
  Send me a copy
    

Share