Τα 20 καλυτερα ιστολογια τεχνης για το 2023

Η επιλογή μας από τα είκοσι κορυφαία blog τέχνης για την καθημερινή σας δημιουργική έμπνευση το 2023.

Στον κόσμο της τέχνης, υπάρχει πληθώρα ιστολογίων τέχνης που παρέχουν στους αναγνώστες πληροφορίες για τα καλλιτεχνικά κινήματα, τις γκαλερί τέχνης και τις εκθέσεις τέχνης. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια καλλιτεχνικά ιστολόγια είναι τα καλύτερα εκεί έξω για το 2023. Για να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα για τους λάτρεις της τέχνης παντού, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα 20 καλύτερα ιστολόγια τέχνης που πρέπει να ελέγχετε φέτος.

1. WE AND THE COLOR

Το πρώτο blog στη λίστα είναι η δική μας έκδοση, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ. Το WE AND THE COLOR, που ιδρύθηκε το 2010, είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που δεν εστιάζει μόνο σε θέματα που σχετίζονται με την τέχνη. Τα άρθρα μας καλύπτουν διάφορους τομείς δημιουργικότητας, από το ντιζάιν έως τη μοντέρνα τέχνη και παρουσιάζουν εξαιρετικά αριστουργήματα για να σας δίνουν συνεχώς μια εμπνευσμένη εισροή ευφάνταστων ιδεών.

2. Artsy Shark

Ακολουθεί το "Artsy Shark", ένα ιστολόγιο που καλύπτει τις επιχειρήσεις τέχνης, το μάρκετινγκ τέχνης και την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Αυτό το ιστολόγιο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα μονοπάτια σταδιοδρομίας με επίκεντρο την τέχνη και πώς μπορούν να επωφεληθούν από τον κόσμο της τέχνης.

3. The Artblog

Τρίτο στη λίστα μας είναι το "The Artblog". Εδώ, οι αναγνώστες θα βρουν ιστορίες και κριτικές για εκθέσεις τέχνης, εκθέσεις και βιβλία τέχνης από όλο τον κόσμο. Έχει επίσης μια εξαιρετική ενότητα Q&A που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με διάσημους καλλιτέχνες.

4. Beautiful/Decay

Το "Beautiful/Decay" εστιάζει στη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό με έναν ελκυστικό τρόπο. Αυτό το ιστολόγιο παρέχει στους αναγνώστες ενημερώσεις σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις στη φωτογραφία, το σχέδιο, την τέχνη του δρόμου, τη μόδα, τη μουσική και τη λογοτεχνία.

5. Artlex

Το Artlex, που ιδρύθηκε το 1998, είναι ένα δημοφιλές λεξικό και εγκυκλοπαίδεια τέχνης. Το Artlex καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τρέχοντα γεγονότα στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης έως ιστορικά έργα τέχνης από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

6. Colossal

Για όσους ενδιαφέρονται για την καλλιτεχνική κουλτούρα και τον κόσμο της τέχνης, το "Colossal" είναι ο προορισμός. Αυτό το ιστολόγιο έχει έναν εκλεκτικό συνδυασμό περιεχομένου που κυμαίνεται από τέχνη του δρόμου έως ψηφιακή τέχνη έως παραδοσιακές μορφές τέχνης.

7. Contemporary Art Daily

Αυτό το ιστολόγιο τέχνης προσφέρει μια απαράμιλλη θέα στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, με εκδηλώσεις και εκθέσεις που ενημερώνονται από το 2008. Προβάλλοντας έργα από επίδοξους ερασιτέχνες καθώς και από καταξιωμένους επαγγελματίες, φροντίστε να αφεθείτε στην κουλτούρα που κάνει αυτό το blog τόσο ξεχωριστό.

8. Design Observer

Το όγδοο καλύτερο ιστολόγιο τέχνης δεν είναι άλλο από το «Design Observer». Αυτό το ιστολόγιο εστιάζει στη συζήτηση των επαγγελματιών σχεδιασμού με επιρροή και της δουλειάς τους. Προσφέρει επίσης πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση του σχεδιασμού σε όλο τον κόσμο.

9. Artforum Internatonal

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Artforum διαθέτει σύγχρονη τέχνη και ειδήσεις μαζί με διορατικές κριτικές και εκθέσεις. Προσφέρουν επίσης πολλά εμπορεύματα και επιλεγμένα έργα τέχνης.

10. Graffiti Art Magazine

Η δέκατη θέση στη λίστα μας πηγαίνει στο "Graffiti Art Magazine". Αυτό το ιστολόγιο καλύπτει τον κόσμο της τέχνης γκράφιτι από μια μοναδική οπτική. Περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις με γνωστούς καλλιτέχνες του δρόμου από όλο τον κόσμο.

11. Hi-Fructose

Για όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη και τον πολιτισμό, το "Hi-Fructose" είναι μια εξαιρετική πηγή. Αυτό το ιστολόγιο εστιάζει στη σύγχρονη τέχνη και διαθέτει μια σειρά από έργα τέχνης από διαφορετικά είδη.

12. It’s Nice That

It’s Nice That είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος που προσφέρει έναν προσεκτικά επιλεγμένο συνδυασμό εικονογραφήσεων και έργων γραφιστικής. Επιπλέον, οι αναγνώστες τους ενημερώνονται για επερχόμενες εκδηλώσεις τέχνης και ντιζάιν. Για όσους δεν μπορούν να λάβουν αρκετό περιεχόμενο από το It’s Nice That, έχουν επίσης το «Printed Pages», μια έντυπη έκδοση με ακόμα πιο ενδιαφέρουσες αναγνώσεις!

13. Juxtapoz

Το περιοδικό Juxtapoz και το ιστολόγιο τέχνης είναι γνωστά για την αξιοσημείωτη συγχώνευση των σύγχρονων τάσεων, των underground κινημάτων, των χαρακτηριστικών καλλιτεχνών και των ειδήσεων για εντυπωσιακές εκθέσεις. Είτε είστε λάτρης των τεχνών είτε απλά είστε περίεργοι να εξερευνήσετε τα όρια, το Juxtapoz έχει κάτι για όλους!

14. Booooooom

Το Boooooooom ιδρύθηκε από τον καλλιτέχνη Jeff Hamada με έδρα το Βανκούβερ. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές ιστολόγιο τέχνης του Καναδά και είναι γνωστό πολύ πέρα ​​από τα σύνορα. Το ιστολόγιο τέχνης έχει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα και μια ενότητα μελών. Οι αναγνώστες καλούνται επίσης να υποβάλουν τη δική τους εργασία για την πιθανότητα ενός πιθανού στοιχείου.

15. ARTnews.com

Το blog του ARTnews αιχμαλωτίζει τους λάτρεις της τέχνης με τον συνδυασμό εκδηλώσεων, τάσεων και καλλιτεχνών. Οι συναρπαστικές κριτικές και οι διορατικές αναφορές προσθέτουν στο ποιοτικό περιεχόμενο που έχει κάνει το ARTnews ένα από τα μακροβιότερα περιοδικά στην ιστορία. Αυτή η αγαπημένη πλατφόρμα διαθέτει επίσης 955.000 ακόλουθους στο Instagram και τεράστιο αναγνωστικό κοινό σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

16. artnet News

Ο Andrew Goldstein, αρχισυντάκτης στο artnet News, διακηρύσσει με περηφάνια ότι είναι η μόνη παγκόσμια πηγή ειδήσεων της βιομηχανίας τέχνης 24/7 στον κόσμο. Η αποστολή τους είναι να εμπλακούν και να διευρύνουν το κοινό τους με συναρπαστικές ιστορίες από όλες τις γωνιές της καλλιτεχνικής σφαίρας. Με μια ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική για τη δημιουργία έγκαιρου περιεχομένου – αυτή η υπηρεσία προσφέρει πραγματικά κάτι μοναδικό που δεν είναι διαθέσιμο πουθενά αλλού!

17. Street Art News

Τον Νοέμβριο του 2009, ο Rom Levy κυκλοφόρησε με περηφάνια το StreetArtNews για να κρατήσει τους «λάτρεις της τέχνης» ενήμερους για όλα τα πράγματα Urban Art. Αξιοποιώντας μια απίστευτη ομάδα συντακτικού προσωπικού, αυτή η έκδοση έχει γίνει μια αξιόπιστη και περιεκτική πηγή για ειδήσεις τέχνης, κριτικές και κριτικές εκθέσεων και πληροφορίες για τον τρόπο ζωής - για να μην αναφέρουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρεθεί ανάμεσα σε στρώματα μπογιάς!

18. The Jealous Curator

Ιδρύθηκε από την Danielle Krysa το 2009, αυτό το ιστολόγιο τέχνης είναι κάτι που πρέπει να δουν όλοι οι λάτρεις των εικαστικών τεχνών. Από εκπληκτικά έργα από όλο τον κόσμο μέχρι αποκλειστικές συνεντεύξεις με διαφορετικούς καλλιτέχνες και ενημερωμένες πληροφορίες για αξιόλογες εκθέσεις, το The Jealous Curator έχει κάτι για όλους! Εάν θεωρείτε τον εαυτό σας λάτρη της τέχνης ή απλώς εκτιμάτε τα υπέροχα έργα τέχνης, προσθέστε αυτόν τον ιστότοπο στη λίστα παρακολούθησης τώρα!

19. Widewalls

Το δέκατο ένατο στη λίστα μας είναι το «Widewalls» – ένα περιοδικό τέχνης που καλύπτει τόσο καθιερωμένα όσο και αναδυόμενα είδη τέχνης.

20. Ignant

Το Ignant είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά διαδικτυακά περιοδικά, με τέχνη και καινοτομία από το Βερολίνο - τον πολιτιστικό κόμβο της Γερμανίας. Από την προβολή δημιουργικών έργων σε τομείς όπως η τέχνη, το ντιζάιν, η αρχιτεκτονική και η φωτογραφία μέχρι την παρουσίαση εξαιρετικών ταξιδιωτικών προορισμών σε όλο τον κόσμο. Ο Ignant τα έχει όλα!


Ελπίζουμε αυτή η λίστα να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε μερικά νέα καλλιτεχνικά ιστολόγια που πρέπει να ακολουθήσετε. Για τους λάτρεις της τέχνης και τους επαγγελματίες της τέχνης, τα ιστολόγια τέχνης είναι μια ανεκτίμητη πηγή ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στον κόσμο της τέχνης. Σας ευχόμαστε ότι καλύτερο καθώς εξερευνάτε αυτά τα κορυφαία ιστολόγια τέχνης το 2023! Μη διστάσετε να περιηγηθείτε στο Art category on WE AND THE COLOR for more inspiration.

Header image via @danjazzia on Adobe Stock.