Συγκριση: Οι 7 καλυτερες πλατφορμες πωλησης ψηφιακων προϊοντων

Θέλετε να πουλήσετε ψηφιακά προϊόντα online; Ίσως σχεδιάζετε να δημιουργείτε ηλεκτρονικά βιβλία, ηλεκτρονικά μαθήματα, λογισμικό ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου.

Ανεξάρτητα από το είδος του ψηφιακού προϊόντος που δημιουργείτε, θα χρειαστείτε μια εύχρηστη πλατφόρμα για να πουλήσετε τα ψηφιακά προϊόντα σας και να τα παραδώσετε στους πελάτες σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις καλύτερες πλατφόρμες για την πώληση ψηφιακών προϊόντων στο διαδίκτυο. Καθώς τις περνάμε, θα εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Γιατί χρειάζεστε μια πλατφόρμα για την πώληση ψηφιακών προϊόντων

Αν πουλάτε ένα μόνο προϊόν, τότε πιθανόν να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας και να δεχτείτε πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών χρησιμοποιώντας το Stripe ή το PayPal.

Ωστόσο, αν πουλάτε πολλά προϊόντα και χρειάζεστε έναν αποτελεσματικό τρόπο πρόσβασης των χρηστών σε λήψεις, τότε χρειάζεστε μια κατάλληλη πλατφόρμα για την πώληση ψηφιακών προϊόντων.

Αυτές οι πλατφόρμες σας παρέχουν όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, όπως:

 • Εύκολοι τρόποι αποδοχής πληρωμών με πολλαπλές μεθόδους πληρωμής
 • Απευθείας λήψη ή αποστολή προϊόντων στους πελάτες
 • Μπορείτε να παρέχετε μια περιοχή διαχείρισης λογαριασμών για τους πελάτες
 • Μπορείτε να πουλάτε πρόσβαση βασισμένη σε συνδρομές
 • Μπορείτε να προσφέρετε μαθήματα, κουίζ, κλπ.
 • Ενσωματωμένα εργαλεία για την προβολή και προώθηση προϊόντων στον ιστότοπό σας

Τούτου λεχθέντος, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες για την πώληση ψηφιακών και downloadable προϊόντων online.

1. WooCommerce

Το WooCommerce είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Είναι ένα δωρεάν WordPress pluginκαι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πουλήσετε τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά προϊόντα.

Υπέρ

 • Το ίδιο το WooCommerce είναι δωρεάν, αλλά θα χρειαστείτε έναν ιστότοπο WordPress που απαιτεί μία κατοχύρωση ενός Domain name και ένα λογαριασμό φιλοξενίας.
 • και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πουλήσετε τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά προϊόντα.
 • Υπάρχουν πολλά WooCommerce plugins and extensions που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πολλές από αυτές είναι δωρεάν ή έχουν δωρεάν έκδοση.
 • Υπάρχουν πολλά όμορφα πρότυπα WooCommerce που θα κάνουν το κατάστημά σας να φαίνεται επαγγελματικό και θα ενισχύσουν τις πωλήσεις.
 • Το WooCommerce διαθέτει δεκάδες πύλες πληρωμής διαθέσιμες ως πρόσθετα, συμπεριλαμβανομένων όλων των κορυφαίων υπηρεσιών πληρωμών.

Κατά

 • Το WooCommerce μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικό μερικές φορές, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές.
 • Πρόσθετα πρόσθετα ή εργαλεία επί πληρωμή μπορούν να αυξήσουν το κόστος του ιστότοπου ηλεκτρονικού καταστήματός σας.Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να το ελέγξετε χρησιμοποιώντας δωρεάν επιλογές όποτε είναι δυνατόν.

Τιμολόγηση

Αν και το ίδιο το WooCommerce είναι δωρεάν, ίσως να χρειαστεί να πληρώσετε για να προσθέσετε επιπλέον λειτουργικότητα. Αυτό μπορεί να σημαίνει αγορά ορισμένων premium πρόσθετων ή ενός premium theme WooCommerce.

 

2. MemberPress

The MemberPress website

Το το MemberPress είναι το καλύτερο WordPress membership plugin.

Σας επιτρέπει να πουλάτε συνδρομές και να ελέγχετε εύκολα την πρόσβαση σε διάφορα μέρη του ιστοτόπου σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε συνδρομές για τα ψηφιακά ή τα προϊόντα που μπορείτε να κατεβάσετε, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση από τους λογαριασμούς τους μετά την αγορά του μέλους.

Πλεονεκτήματα

το MemberPress συνεργάζεται με διάφορα payment gateways όπως το PayPal, Stripe, και Authorize.net. Επίσης συνεργαζεται με  email marketing services όπως Constant Contact, ConvertKit, Και αλλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλος MemberPress για να δημιουργήσετε σε πολλά μέλη μόνο σελίδες ή τμήματα στον ιστότοπό σας. Θα μπορούσατε να παραδώσετε το πληρωμένο περιεχόμενο σας με τη μορφή αναρτήσεων, σελίδων ή λήψεων που έχουν πρόσβαση μέσω μιας σελίδας που προστατεύεται μόνο από μέλη.

Δεν υπάρχει κανένα όριο για το πόσα διαφορετικά επίπεδα συμμετοχής μπορείτε να ορίσετε στο MemberPress. Μπορείτε να ορίσετε αυτά που σας αρέσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν το MemberPress αρκετά εύκολο στη χρήση. Εάν έχετε κολλήσει, απλά ελέγξτε τις οδηγίες βήμα προς βήμα στον τελικό οδηγό μας για τη δημιουργία ενός δικτυακού τόπου για την ένταξη του WordPress.

Το MemberPress επιτρέπει την πραγματοποίηση εφάπαξ πληρωμών ή επαναλαμβανόμενων συμμετοχών. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε μια δωρεάν δοκιμαστική ιδιότητα μέλους, να δημιουργήσετε κωδικούς κουπονιών για να προσφέρετε εκπτώσεις ή να αποδεσμεύσετε περιεχόμενο στάγδην για να μετατρέψετε περισσότερες πωλήσεις.

Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές αναφορές, ώστε να μπορείτε να δείτε ποια προϊόντα και επίπεδα συμμετοχής πωλούν καλά.

Μειονεκτήματα

Το memberPress είναι προσανατολισμένο για πωλήσεις συνδρομών και μελών και μπορεί να μην είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις που απλώς θέλουν να πουλήσουν προιόντα λήψεων.

Το MemberPress είναι απίστευτα ισχυρό και ευέλικτο. Ίσως χρειαστεί να διαβάσετε τα tutorials για να ξεκινήσετε να εξοικειωθείτε με όλα τα χαρακτηριστικά.

Τιμολόγηση

Το κόστος του MemberPress κοστίζει $149 στο βασικό επίπεδο που είναι αρκετό για τους περισσότερους χρήστες που μόλις ξεκινούν. Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στο σχέδιο Plus ή Pro και να ξεκλειδώσετε άλλες ισχυρές λειτουργίες.

3. LearnDash

The LearnDash website

LearnDash είναι το καλύτερο LMS (Learning Management System) plugin για το WordPress. Σας επιτρέπει να πουλάτε εύκολα διαδικτυακά μαθήματα στον ιστότοπό σας.

Υπέρ

 • Το LearnDash υποστηρίζει μια τεράστια γκάμα μοντέλων τιμολόγησης. Αυτά περιλαμβάνουν εφάπαξ εκπτώσεις, συνδρομές, συνδρομές, πακέτα και άλλα.
 • Υπάρχει πολλή διαθέσιμη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών βίντεο, φόρουμ κοινότητας και τεκμηρίωσης. Υπάρχει επίσης μια ομάδα υποστήριξης.
 • Εάν εκτελείτε ένα διαδικτυακό μάθημα, θα βρείτε πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Αυτά περιλαμβάνουν πιστοποιητικά και σήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως κίνητρα για τους μαθητές σας.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας φόρουμ, ειδικά για τα μαθήματά σας, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
 • Υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, ώστε να μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν αποφασίσετε ότι το LearnDash δεν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Κατά

 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης μόνο υποβάλλοντας ένα εισιτήριο. Δεν υπάρχει επιλογή ζωντανής συνομιλίας ή τηλεφώνου.
 • Δεν υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν έκδοση ή δοκιμαστική περίοδος.

Τιμολόγηση

Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει 199$. Σχεδόν σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι πωλείται για 159$ όταν επισκεφτείτε τον ιστότοπο, ωστόσο.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το LearnDash σε πολλούς ιστότοπους, το πακέτο Plus σάς επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε έως και 10 τοποθεσίες. Αυτό κοστίζει 229$, αν και συνήθως πωλείται για 189$.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας και πωλούν διαδικτυακά μαθήματα μς το LearnDash.

Συχνά οι χρήστες χρησιμοποιούν το LearnDash σε συνδυασμό με το MemberPress.

4. Easy Digital Downloads

The Easy Digital Downloads website

Το Easy Digital Downloads κάνει αυτό που περιμένεις από το όνομα. Σας επιτρέπει να πουλάτε ψηφιακές λήψεις από τον ιστότοπό σας. Και πάλι, είναι μια προσθήκη WordPress, οπότε θα χρειαστείτε ένα domain name and web hosting.

Υπέρ

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Το Easy Digital Downloads δωρεάν, όπως και το WooCommerce. Εάν θέλετε επιπλέον δυνατότητες, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δωρεάν και επί πληρωμή επεκτάσεις.
 • Το Easy Digital Downloads έχει σχεδιαστεί ειδικά για την πώληση ψηφιακών προϊόντων. Εάν δεν σκοπεύετε να πουλήσετε φυσικά προϊόντα, τότε θα μπορούσε να είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.
 • Υπάρχει άφθονη διαθέσιμη υποστήριξη. Αυτό περιλαμβάνει φόρουμ υποστήριξης, βίντεο και σεμινάρια. Εάν είστε premium χρήστης, μπορείτε να λάβετε υποστήριξη κατά προτεραιότητα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Easy Digital Downloads shortcodes για να εμφανίσετε τα προϊόντα σας οπουδήποτε θέλετε, όπως σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Κατά

 • Δεν υπάρχουν τόσα πολλά WordPress themes που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με Easy Digital Downloads.
 • Το Easy Digital Downloads είναι δωρεάν, αλλά μπορεί να χρειαστείτε επεκτάσεις επί πληρωμή για να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες. Αυτό μπορεί να αυξήσει το κόστος σας.

Τιμολόγηση

Η βασική έκδοση του Easy Digital Downloads είναι δωρεάν. Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες, τότε θα χρειαστείτε τις επεκτάσεις τους. Μερικά από αυτά είναι δωρεάν και άλλα είναι επί πληρωμή πρόσθετα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα από τα προγράμματα τιμολόγησης, τα οποία χρεώνονται ετησίως. Αυτά παρέχουν πρόσβαση στην υποστήριξη email και σε διάφορα πρόσθετα μέσω των παρεχόμενων επεκτάσεων. Ξεκινούν από 99 $/έτος.

5. Restrict Content Pro

The Restrict Content Pro website

Το Restrict Content Pro είναι μια προσθήκη που κατασκευάστηκε από την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Easy Digital Downloads.

Υπέρ

 • Το Restrict Content Pro είναι πολύ εύκολο να το ξεκινήσετε. Ακόμα κι αν είχατε λίγη εμπειρία από το WordPress, θα το βρείτε αρκετά απλό.
 • Το Restrict Content Pro λειτουργεί άψογα με το Easy Digital Downloads. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο πρόσθετα στον ιστότοπό σας, είναι εύκολο να το κάνετε.
 • Έρχεται με πολλές ενσωματώσεις, όπως Stripe, PayPal, MailChimp, Το WooCommerceκαι άλλα.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε όσα διαφορετικά επίπεδα συνδρομής θέλετε, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν και δοκιμαστικών συνδρομών.
 • Οι πελάτες σας μπορούν να μετακινούνται μεταξύ των επιπέδων συνδρομής και να πληρώνουν μόνο τη διαφορά. Αυτό συμβαίνει αυτόματα και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο διαχειριστή.
 • Μπορείτε εύκολα να προβάλετε αναφορές σχετικά με τα κέρδη σας, τους αριθμούς μελών και πολλά άλλα.
 • Υπάρχει διαθέσιμο ένα πρόγραμμα "Απεριόριστο" το οποίο περιλαμβάνει ενημερώσεις και υποστηρίξεις εφ' όρου ζωής με μία εφάπαξ χρέωση.

Κατά

 • Η δωρεάν έκδοση της προσθήκης δεν διαχειρίζεται πληρωμές. Θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε Pro εάν θέλετε οι άνθρωποι να πληρώσουν για να εγγραφούν.
 • Μερικά από τα πιο χρήσιμα πρόσθετα δεν περιλαμβάνονται στα προγράμματα Personal ή Plus. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να ρίξετε περιεχόμενο, το οποίο τα περισσότερα πρόσθετα μελών περιλαμβάνουν ως βασικό χαρακτηριστικό.
 • Δεν υπάρχει υποστήριξη τηλεφώνου ή ζωντανής συνομιλίας, ακόμη και στις υψηλότερες βαθμίδες τιμολόγησης. Θα πρέπει να υποβάλετε ένα δελτίο υποστήριξης.
 • Αν και υπάρχει περίοδος επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων μόνο εάν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί η προσθήκη δεν θα λειτουργήσει για εσάς.

Τιμολόγηση

Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση της προσθήκης διαθέσιμη, που ονομάζεται Περιορισμός περιεχομένου. Το πρόσθετο Restrict Content Pro κοστίζει από 99 $/έτος, το οποίο συνοδεύεται από 13 δωρεάν πρόσθετα.

6. Shopify

The Shopify website

Shopify είναι μια πλατφόρμα all in one για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι χειρίζεται τα πάντα για εσάς, όπως τη φιλοξενία του ιστότοπού σας, τις ενημερώσεις και την ασφάλεια. Πληρώνετε μόνο ένα μόνο μηνιαίο τέλος.

Υπέρ

 • Το Shopify είναι πραγματικά εύκολο να ξεκινήσετε. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε φιλοξενία ή ακόμη και όνομα τομέα. Απλώς εγγραφείτε για έναν λογαριασμό στο Shopify και ξεκινήστε να δημιουργείτε το κατάστημά σας.
 • Μπορείτε να πουλήσετε τόσο φυσικά όσο και ψηφιακά προϊόντα χρησιμοποιώντας Shopify. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν ίσως θέλετε να προσφέρετε φυσικά προϊόντα στο μέλλον.
 • Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές για το Shopify. Αυτά προσθέτουν λειτουργικότητα στο κατάστημά σας. Τα περισσότερα από αυτά θα σας κοστίσουν χρήματα, αλλά μερικά είναι δωρεάν ενσωματώσεις με άλλο λογισμικό που μπορεί να πληρώνετε, όπως π.χ. OptinMonster.
 • Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά διαφορετικά θέματα Shopify (πρότυπα) για τον ιστότοπό σας ή ακόμα και να αγοράσετε ένα premium θέμα από το κατάστημα θεμάτων Shopify.
 • Υπάρχει υποστήριξη 24/7 διαθέσιμη μέσω ζωντανής συνομιλίας, τηλεφώνου, email και Twitter. Υπάρχει επίσης πολλή τεκμηρίωση, καθώς και εκπαιδευτικά βίντεο και φόρουμ υποστήριξης.

Κατά

 • Δεν μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε το Shopify με το WordPress, επομένως δεν είναι καλή επιλογή εάν θέλετε να πουλάτε απευθείας από τον υπάρχοντα ιστότοπό σας.
 • Το Shopify διαθέτει ένα ενσωματωμένο σύστημα πληρωμών που ονομάζεται Shopify Payments. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πύλες πληρωμής τρίτων, όπως το PayPal ή το Amazon Payments, το Shopify χρεώνει επιπλέον χρέωση 2% σε αυτές τις συναλλαγές.

Τιμολόγηση

Shopify κοστίζει 29 $/μήνα για το βασικό πρόγραμμα. Αυτό σας δίνει πρόσβαση στις περισσότερες δυνατότητες που είναι πιθανό να θέλετε, εκτός από αναφορές και δωροκάρτες. Αυτά είναι διαθέσιμα στην επόμενη βαθμίδα, στα 79 $/μήνα.

7. Teachable

The Teachable website

Teachable είναι μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας διαδικτυακά μαθήματα. Φιλοξενεί το μάθημά σας για εσάς, επομένως δεν χρειάζεστε ιστότοπο για να το χρησιμοποιήσετε.

Υπέρ

 • Το Teachable είναι εύκολο να το ξεκινήσετε. Διαθέτει ένα απλό ταμπλό για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.
 • Υπάρχει ένα γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς να πληρώσετε τίποτα. Αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να έχετε απεριόριστα μαθήματα και φοιτητές και μπορείτε επίσης να έχετε ένα φόρουμ συζήτησης και βασικά κουίζ.
 • Είναι εύκολο να οργανώσετε και να οργανώσετε το περιεχόμενό σας στο Teachable χρησιμοποιώντας τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης.
 • Μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας λογότυπο, εικόνες, κείμενο, χρώματα και ούτω καθεξής για να προσαρμόσετε την εμφάνιση των σελίδων πωλήσεών σας με δυνατότητα διδασκαλίας.
 • Το Teachable μπορεί να χειριστεί πολλούς διαφορετικούς τύπους αρχείων. Κάνει ιδιαίτερα καλή δουλειά όταν ασχολείται με βίντεο, τα οποία θα πρέπει να φαίνονται υπέροχα όποια συσκευή κι αν χρησιμοποιεί ο μαθητής σας.
 • Υπάρχουν εξαιρετικά αναλυτικά στοιχεία που μπορούν να σας δείξουν πώς τα πάνε οι μαθητές σας. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθείτε την πρόοδο μεμονωμένων μαθητών.
 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους μαθητές απευθείας από την πλατφόρμα Teachable.

Κατά

 • Εάν θέλετε να προσαρμόσετε την αρχική σελίδα του μαθήματος σας χρησιμοποιώντας το Power Editor, θα πρέπει να κατανοήσετε τον κώδικα HTML και CSS.
 • Το Teachable έχει σχεδιαστεί για μαθήματα. Δεν θα λειτουργήσει πραγματικά για εσάς εάν θέλετε να πουλήσετε κάτι όπως ένα ebook ή λογισμικό.

Τιμολόγηση

Το δωρεάν πρόγραμμα του Teachable δεν κοστίζει τίποτα. Ωστόσο, θα πληρώσετε 1 $ συν 10% για κάθε μάθημα επί πληρωμή που πουλάτε. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ένα μάθημα που κοστίζει 200 $, θα πληρώνετε στο Teachable $21 σε κάθε πώληση.

Το φθηνότερο πρόγραμμα είναι 29 $/μήνα. Εάν συμμετέχετε σε αυτό το πρόγραμμα, θα χρεωθείτε επίσης ένα επιπλέον 5% σε κάθε πώληση. Για να αποφύγετε την πληρωμή οποιασδήποτε προμήθειας, θα πρέπει να είστε στο Professional Plan για 79 $/μήνα.

Επιλέγοντας την καλύτερη πλατφόρμα για τις ανάγκες σας

Η καλύτερη πλατφόρμα για την πώληση ψηφιακών προϊόντων εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες σας.

Εάν θέλετε να πουλάτε ψηφιακά προϊόντα που βασίζονται σε συνδρομή, περιεχόμενο υψηλής ποιότητας ή ιστοσελίδα pay-per-view, έπειτα το MemberPress είναι η καλύτερη επιλογή.

Εάν τα προϊόντα σας περιλαμβάνουν ebook, μουσική ή λογισμικό, τότε Το Easy Digital Downloads μπορεί κάλλιστα να είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Εάν θέλετε να πουλήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα, επιλέξτε μια πλατφόρμα όπως LearnDash or Teachable. Αυτά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για δημιουργούς διαδικτυακών μαθημάτων και είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα μάθημα επαγγελματικής εμφάνισης.

Τέλος, αν πουλάτε επίσης φυσικά προϊόντα ή μπορεί να θέλετε να το κάνετε στο μέλλον, προχωρήστε Το WooCommerce or Shopify. Και οι δύο αυτές επιλογές διευκολύνουν την πώληση τόσο ψηφιακών όσο και φυσικών αγαθών.

We hope this article has helped you compare the best platforms to sell digital products.

WordPress PopUp Plugin
GR