10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ SEO

 Πάνω από το 90% των χρηστών επιλέγουν τα αποτελέσματα που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα μιας αναζήτησης. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές απλές συμβουλές για να ξεκινήσετε με το SEO για τον ιστότοπό σας.

1. Δημιουργήστε μια λίστα λέξεων-κλειδιών

Γράψτε τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις-κλειδιά που περιγράφουν καλύτερα τους τύπους αναζητήσεων που θα πληκτρολογήσει το κοινό-στόχο σας στο Google. Χρησιμοποιήστε το Google’s free keyword research tool για να βοηθήσετε στην εύρεση κατάλληλων λέξεων-κλειδιών για την επιχείρησή σας. Ξεκινήστε την προβολή ορισμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης για τα ερωτήματά σας.

2. Προσθέστε ένα SEO Plugin:

Τα πρόσθετα SEO του WordPress μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της προβολής και της κατάταξης του ιστότοπού σας όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Προσθέστε τα στον ιστότοπό σας στο WordPress, διαμορφώστε τα για να βελτιώσετε την προσβασιμότητα του περιεχομένου και των διευθύνσεών σας URL και παρακολουθήστε την επισκεψιμότητα και την κατάταξη SEO του ιστότοπού σας να βελτιώνεται – συχνά μέσα σε τρεις μήνες.

3. Προσθήκη Social Media Linking:

Το SEO είναι πλέον ενσωματωμένο στη δραστηριότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις περισσότερες μηχανές αναζήτησης. Είναι πιο δύσκολο να ενσωματώσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον προσαρμοσμένο ιστοτόπο σας html, αλλά αρκετά εύκολο για τις περισσότερες πλατφόρμες CMS. Δημιουργήστε μια στρατηγική για να συνδέσετε το περιεχόμενο κειμένου του ιστότοπού σας, το blogging σας, τις εικόνες και τα βίντεό σας με τις δραστηριότητές σας στα social media, οι μηχανές αναζήτησης θα το αξιολογήσουν ως πολύ σημαντικό παράγοντα κατάταξης. Η απόκτηση εξωτερικών συνδέσμων είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη υψηλών κατατάξεων.

4. Λάβετε εξωτερικούς συνδέσμους στον ιστότοπό σας:

Γράψτε ποιοτικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, ώστε οι άνθρωποι να συνδέονται φυσικά με εσάς. Πληρώστε ή όχι για το μάρκετινγκ άρθρων, ζητήστε από τους ανθρώπους να προωθήσουν τη δουλειά σας και ζητήστε από τους blogger να κάνουν το ίδιο. Προωθήστε τον ιστότοπό σας σε καταλόγους ιστού, π.χ. κίτρινες σελίδες και yahoo. Διαφημίζω.

5. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά σε επίπεδο τομέα:

Εάν η λέξη-κλειδί σας ταιριάζει ακριβώς με το όνομα τομέα της ιστοσελίδας σας, τότε έχετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το SEO. Βασικά, εάν σκέφτεστε να καταχωρίσετε μια νέα λέξη-κλειδί για το όνομα τομέα του ιστότοπού σας, αποφύγετε τις παύλες αν είναι δυνατόν. Αν προτιμάτε να καταχωρίσετε μια επωνυμία, προσθέστε μερικές λέξεις-κλειδιά σε επίπεδο σελίδας

6. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά σε επίπεδο σελίδας:

Τοποθετήστε τη λέξη-κλειδί σας πρώτα στον τίτλο της σελίδας http://www.yourdomain.com/keyword τοποθετήστε την επίσης στην επικεφαλίδα. Προσθέστε λέξεις-κλειδιά μέσα στο περιεχόμενο του κειμένου σας και χρησιμοποιήστε τις ως τίτλους εικόνων στις εικόνες σας. Αποφύγετε όμως τις πολλές επαναλήψεις.

7. Use Meta tags:

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες του ιστότοπου έχουν μοναδικούς μετα τίτλους και περιγραφές. Τοποθετήστε σημαντικές λέξεις-κλειδιά κοντά στο μπροστινό μέρος της ετικέτας τίτλου. Η χρήση λέξεων-κλειδιών σε ετικέτες τίτλου σημαίνει ότι οι μηχανές αναζήτησης θα τονίζουν αυτούς τους όρους στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν ένας χρήστης εκτελεί ένα ερώτημα χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά.

8. Απόδοση ιστότοπου:

Η φόρτωση σελίδας και η ταχύτητα σελίδας γίνονται μεγαλύτερος παράγοντας κατάταξης. Η επιτάχυνση των ιστοσελίδων είναι σημαντική για όλους τους χρήστες του Διαδικτύου. Αναλύστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας εδώ https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights και να έχετε υπόψη σας ότι μικρότερο το χρόνο φόρτωσης μικρότερο το ποσοστό εγκατάλειψης.

9. Δώστε έμφαση στο κείμενό σας:

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω ετικέτες και βοηθήστε τόσο τους αναγνώστες σας όσο και τις μηχανές αναζήτησης

header tags – <h1> through <h6>

<b>bold tag</b>

Italic <i>tag</i>

<em>Emphasized</em> Text!

<blockquote>blockquote</blockquote>

10. Make SEO-friendly URLs

στις μηχανές αναζήτησης και στους επισκέπτες σας αρέσει να βλέπουν διευθύνσεις URL που δεν περιέχουν μεγάλες συμβολοσειρές ερωτημάτων. Πολλοί προγραμματιστές, σχεδιαστές ιστοσελίδων και συστήματα διαχείρισης περιεχομένου δεν χρησιμοποιούν φιλικές προς το SEO διευθύνσεις URL, γι' αυτό φροντίστε να τις ξαναγράψετε ώστε να μοιάζουν με αυτό https://www.mojo-world.com/lookbook/  and not like this http://sportstrader.gr/index.php?option=com_content&;view=article&id=1&Itemid=3

 

Post a Comment